Održan okrugli stol na temu prirodnih nepogoda u Krapinsko-zagorskoj županiji

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Služba civilne zaštite Krapina organizirala je danas, 18. listopada 2023. u prostorijama Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije okrugli stol na temu Prirodne nepogode u Krapinsko-zagorskoj županiji – izazovi za sustav civilne zaštite, s naglaskom na ulogu i zadaće sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Sudionici i predavači okruglog stola, uz djelatnike Službe civilne zaštite Krapina, bili su predstavnici Krapinsko-zagorske županije, Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskih voda, Hrvatske gorske službe spašavanja - Stanice Zlatar Bistrica, Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije, Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko – zagorske županije te Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko-zagorske županije.
 
Djelatnici  Službe civilne zaštite Krapina predstavili  su sustav civilne zaštite u Republici Hrvatskoj i djelokrug rada Ravnateljstva civilne zaštite te su upoznali prisutne s uspostavljenim Sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama, a svim sudionicima podijeljeni su i informativni materijali vezani uz smanjenje rizika od katastrofa. 
 
U prezentacijskom dijelu, sudionici okruglog stola iznijeli su teškoće i probleme s kojima se susreću u pojedinim vrstama prirodnih nepogoda, a nakon provedene rasprave iznijeti su i prijedlozi za poboljšanje u postupanjima.