​Održana vježba civilne zaštite „Potres - Bebrina - 2023."

Općina Bebrina, Osnovna škola „Antun Matija Reljković“ Bebrina i Služba civilne zaštite Slavonski Brod su u četvrtak, 28. rujna 2023. godine, organizirali edukaciju učenika i vježbu civilne zaštite „Potres - Bebrina - 2023."

Foto: MUP
 
Kroz animiranu prezentaciju učenici su educirani o pravilnom postupanju u slučaju nesreća kao što su požar, potres, poplava te o važnosti jedinstvenog europskog broja 112 za hitne službe.
 
Nakon edukacije učenika održana je vježba pod nazivom „Potres - Bebrina - 2023.“. Cilj vježbe bila je provjera osposobljenosti djelatnika i učenika škole za provođenje aktivnosti u evakuaciji i spašavanju osoba iz zgrade škole te uvježbavanje i podizanje razine osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite za djelovanje u slučaju potresa. 

U vježbi je sudjelovalo oko 150 učenika i djelatnika škole, a od žurnih službi sudjelovali su Policijska postaja Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bebrina, HGSS Stanica Slavonski Brod i Gradsko društvo Crvenog križa Slavonski Brod.
 
Nakon vježbe provedena je analiza vježbe sa svim sudionicima vježbe, pri čemu su organizacija, kao i sama provedba vježbe, ocijenjeni uspješnima.

Također, u školskom dvorištu je nakon vježbe organizirana prezentacija opreme i tehnike koju u radu koriste žurne službe.