Održana edukacija učenika s područja Varaždinske županije

Područni ured civilne zaštite Varaždin, nakon ljetne stanke, ponovo je započeo s provođenjem programa Nacionalne edukacije djece iz područja sustava civilne zaštite

Foto: MUP

U sklopu predviđenih preventivnih aktivnosti, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, održali su u srijedu, 13.09.2023. u Osnovnoj školi „Antuna i Ivana Kukuljevića“ u Varaždinskim Toplicama i Područnoj školi u Petkovcu te u četvrtak, 14.09.2023. u Osnovnoj školi u Sračincu i Područnoj školi u Svibovcu Podravskom edukaciju učenika nižih razreda.

Kroz interaktivno predavanje, djeca su upoznata s osnovnim načelima ponašanja u slučaju izvanrednih događaja i katastrofa.

Učenicima je prikazana projekcija prikladnog sadržaja putem kojeg su upoznati sa žurnim službama u sustavu civilne zaštite (vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć i Hrvatska gorska služba spašavanja) te prednošću korištenja jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112, pri čemu se samo jednim pozivom alarmiraju sve nadležne službe potrebne u konkretnom slučaju. Također, uspostavljen je i poziv prema Županijskom centru 112 Varaždin, što su djeca pratila s posebnom pažnjom i zanimanjem.