Predstavnik Veleposlanstva Češke Republike u RH posjetio Područni ured civilne zaštite Split

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sa suradnicima primio 27. lipnja 2023. predstavnika Veleposlanstva Češke Republike Tomáša Stolinu

Foto: MUP

Predstavnik Veleposlanstva Češke Republike, konzul Tomáš Stolina koji će naredna 2 ljetna mjeseca provesti u Splitu, posjetio je PUCZ Split Ravnateljstva civilne zaštite. Primarna zadaća konzula je pružanje raznih oblika pomoći i zaštite češkim državljanima koji se zateknu u Republici Hrvatskoj. Stoga je odlučeno da se konzul izmjesti u Split tijekom ljetnih mjeseci zbog povećanog broja čeških turista koji su izabrali Hrvatsku kao destinaciju za svoj godišnji odmor.

Konzula smo upoznali s iskustvima Područnog ureda civilne zaštite Split u pružanju zaštite turistima i načinu pripreme za turističku sezonu, a poseban interes konzul je pokazao za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te je posjetio i prostorije Županijskog centra 112 Split.

Konzul Stolina zahvalio je na svemu što Ravnateljstvo civilne zaštite, poglavito ŽC 112 čini za sigurnost svih turista te je najavio nastavak suradnje i koordinaciju između PUCZ Split i Veleposlanstva Republike Češke.