U Ivankovu održana vježba „Spašavanje unesrećenih iz osobnog automobila u prometnoj nezgodi“

U Ivankovu je u subotu, 27. svibnja 2023., provedena terenska vježba „Spašavanje unesrećenih iz osobnog automobila u prometnoj nezgodi“ 

Foto: MUP
 
Vježba je održana u organizaciji Općine Ivankovo te Službe civilne zaštite Vukovar, Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Ivankovo i Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije.
 
Glavni cilj vježba bila je provjera osposobljenosti i uvježbanosti Dobrovoljne vatrogasne postrojbe Ivankovo za spašavanje unesrećenih u prometnim nesrećama. 

Prema scenariju vježbe, Županijski centar 112 Vukovar zaprimio je poziv očevidca prometne nesreće na lokaciji gospodarske zone Ivankovo. U dva osobna vozila nalazile su se dvije osobe kojima je bilo potrebno pružiti pomoć. Županijski centar 112 Vukovar obavijestio je Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, Dobrovoljnu vatrogasnu postrojbu Ivankovo, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave vukovarsko-srijemske i voditelja Službe civilne zaštite Vukovar. Žurne službe i vatrogasna postrojba su nakon zaprimanja dojave Županijskog centra 112 krenule na intervenciju iz svojih sjedišta.