U Varaždinu održan radni sastanak na temu pripreme za novu turističku sezonu 2023.

U Područnom uredu civilne zaštite Varaždin održan je danas, 18. svibnja 2023., radni sastanak s predstavnicima Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Policijske uprave varaždinske te Vatrogasne zajednice Varaždinske županije u svrhu pripreme sustava civilne zaštite za reagiranje u slučaju izvanrednih događaja za nadolazeću turističku i protupožarnu sezonu kao i nepovoljne vremenske prilike

Foto: MUP

Razgovaralo se o zadacima jedinica lokalne i područne samouprave, kao što su ažuriranje baza podataka i planskih dokumenata te redovnog održavanja sjednica stožera civilne zaštite. Također, istaknuta je važnost provjere spremnosti objekata za zbrinjavanje evakuiranih osoba ili turista, kao i stalne komunikacije sa žurnim službama, operativnim snagama i drugim relevantnim dionicima.
 
Predstavnici sudionika i operativnih snaga iznijeli su informacije o pripremnim aktivnostima za turističku sezonu 2023. i stanju spremnosti za reagiranje na iznenadne događaje. Uspostavljena je koordinacija između nadležnih službi i Županijskog centra 112 Varaždin radi razmjene informacija i koordiniranja njihovog djelovanja.