U Općini Polača provedena edukacije djece i održana stožerno - zapovjedna vježba

Služba civilne zaštite Zadar provela edukaciju osnovnoškolske djece i održala stožerno – zapovjednu vježbu u Općini Polača

Foto: MUP

U Osnovnoj školi Franka Lisice Polača, u Zadarskoj županiji, danas, 28. travnja 2023. Služba civilne zaštite Zadar provela je edukaciju osnovnoškolske djece nižih razreda iz područja zaštite i spašavanja. Cilj edukacije je upoznati djecu s mogućim prirodnim i drugim nesrećama i što trebaju učiniti u slučaju nesreće. Također, djeca su se upoznala s radom svih žurnih službi te kako ih mogu pozvati na broj 112 u bilo koje doba. Djeci su prikazane i realne situacije na koje osobito moraju paziti (npr. nastajanje požara ili što napraviti kada se izgube). Na samom kraju, djeca su sudjelovala u vježbi zaštite prilikom potresa i evakuacije iz škole.
 
Nakon održane edukacije u Polači je provedena stožerno – zapovjedna vježba, čiji cilj je bio uvježbavanje i podizanje opće razine spremnosti Stožera civilne zaštite Općine Polača i ostalih sudionika sustava civilne zaštite tijekom pozivanja, aktiviranja i početka rada stožera, uz upoznavanje s planskim dokumentima, a kao primjer teme vježbe bio je požar u osnovnoj školi na tom području.

U sklopu same vježbe naglašena je i važnost informiranja javnosti o neželjenom događaju te poduzetim mjerama. Po završetku vježbe obavljena je stručna analiza sa svim sudionicima (upravljačka, vježbovna i kontrolna skupina), u skladu s ciljevima vježbe.