Provedena edukacija učenika Osnovne škole Čavle

U organizaciji Područnog ureda civilne zaštite Rijeka i Osnovne škole Čavle, 19. travnja 2023. u prostorijama i na dvorištu škole održana je edukativno-zabavna aktivnost s ciljem edukacije djece i upoznavanja s operativnim snagama sustava civilne zaštite

Foto: MUP

Tijekom edukacije mališanima je održana prezentacija o sustavu civilne zaštite u RH i mogućim rizicima od prirodnih, tehnoloških i nesreća izazvanih minsko eksplozivnim sredstvima, kako bi doznali kako se treba ponašati i postupati u slučaju pozivanja pomoći te pružanja osobne i uzajamne zaštite.
 
Djeci je prezentirana igra „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om i čiji je cilj na zanimljiv način objasniti što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda. Osim navedenoga, djeci su prikazani „Ruksak za katastrofe“ i prezentacija „Policajac moj prijatelj“.
 
Osim Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, u edukaciji su sudjelovali djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, službenici Odjela prevencije Policijske uprave primorsko - goranske, pripadnici DVD-a Čavle i Odred izviđača „Sjever –jug“, čiji su pripadnici djeci prezentirali programe „Kodovi sigurnosti na vodi“ i "Budi heroj, budi svoj“, kao i ostale informacije o aktivnostima izviđača.
 
U sklopu edukacije održana je i pokazna vježba rada potražnog psa, s ciljem edukacije o aktivnostima traganja i spašavanja.
 
Cjelodnevna aktivnost, u kojoj je sudjelovalo oko 600 učenika, održana je za djecu od prvih do osmih razreda.