Predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetile Područni ured civilne zaštite Split

Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević sa suradnicima primio je 19. travnja 2023. predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država – časnicu za politička, ekonomska i migracijska pitanja Kristen E. Loehr, Kali Gasteiger te službenicu za konzularne poslove Vladimiru Đukić

Foto: MUP

Predstavnice Konzularnog ureda iskoristile su svoj posjet Splitu za susret s predstavnicima Ravnateljstva civilne zaštite na temu raseljenih osoba iz Ukrajine na području Splitsko-dalmatinske županije. Iako je primarna zadaća Konzularnog ureda pružanje raznih oblika pomoći i zaštite američkim državljanima koji se zateknu u Republici Hrvatskoj, svrha ovog posjeta bili su državljani Ukrajine smješteni na području Splitsko-dalmatinske županije. Pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split prezentirao je aktivnosti koje se provode kako bi se pružila pomoć svim raseljenim osobama.

Također, ovaj susret je bio prilika i kako bi se predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država upoznale s iskustvima Područnog ureda civilne zaštite Split u pružanju zaštite turistima i načinu pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Poseban interes iskazale su za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te su posjetile i prostorije Županijskog centra 112 Split kako bi se upoznale s njegovim radom.
 
Predstavnice Veleposlanstva SAD-a izrazile su veliko zadovoljstvo viđenim te su uputile riječi pohvale za rad Područnog ureda civilne zaštite Split.