Ravnatelj Trut u Koprivnici otvorio Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite

U povodu obilježavanja 30 godina Koprivničko-križevačke županije, županijski Stožer civilne zaštite organizirao je Tehnički zbor sudionika sustava civilne zaštite koji se danas, 20. travnja 2023. održava na prostoru Sajmišta u Koprivnici

Foto: MUP

Uz koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, njegovog zamjenika i načelnika Stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića, gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića te brojne uzvanike, otvorenju je nazočio i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut koji je tom prilikom prisutnima čestitao 30. obljetnicu Županije čije je zalaganje i napredak u razvoju sustava civilne zaštite pohvalio te istaknuo kako je cilj ovakvih prezentacija opreme, tehnike i djelatnosti žurnih službi i operativnih snaga, edukacija i informiranje građana o sustavu civilne zaštite. Ovdje je i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite koja predstavlja sofisticiranu opremu koja se koristi u najsloženijim akcijama traganja i spašavanja. Posjetitelji imaju priliku vidjeti daljinski upravljano vozilo koje se koristi za gašenje, dekontaminaciju i uklanjanje prepreka u području opasnom za ljude te komunikacijsko-zapovjedni kontejner i kamion s opremom za spašavanje iz ruševina, naglasio je te proglasio Tehnički zbor otvorenim za javnost.
 
U sklopu izložbe, na info pultu Ravnateljstva civilne zaštite građani se mogu informirati i uzeti razne brošure o broju 112 i upute za postupanje u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća, a djeca će moći zaigrati zanimljivu igru „Zemlja rizika“, koja je nastala u suradnji s UNICEF-om, a educira najmlađe što oni kao dio zajednice mogu učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplave i drugih nepogoda.
 
Uz predstavnike Ravnateljstva civilne zaštite, svoju opremu predstavljaju također i Policijska uprava koprivničko-križevačka, Vatrogasna zajednica Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska gorska služba spašavanja- Stanica Koprivnica, Društvo Crvenog križa Koprivničko – križevačke županije te Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

 

Stranica