PUCZ Osijek nastavlja s edukacijama djece i učenika

Područni ured civilne zaštite Osijek nastavio je s aktivnostima edukacije djece i učenika u sklopu "Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  te opasnosti od mina koja se provodi u dječjim vrtićima i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije

Foto: MUP

Djeca u vrtićima i školama aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata su s jedinstvenim europskim brojem za hitne službe 112. Osim o broju 112, djeca su slušala o zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.  
 
Edukacije su provedene 22. i 24. ožujka 2023. godine u OŠ "Kneževi Vinogradi", DV Zeko u Kneževim vinogradima te u OŠ "Kneževi Vinogradi", PŠ Grabovac i DV Grlica Bilje.
 
Predavanja nailaze na veliki interes djece, a dječja reakcija i brojna pitanja najveća su nagrada i ostvarenje cilja - podizanja svijesti kod djece o važnosti sustava civilne zaštite.
 
Edukaciju djece organizirali su djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje djelatnika PP Beli Manastir te pripadnika DVD-a Bilje i HGSS-a Osijek.