Upozorenje DHMZ-a na vjetar

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas i sutra, 14. i 15. ožujka crveno i narančasto upozorenje na vjetar

Izvor: DHMZ



Narančasto upozorenje izdano je za danas, 14. ožujka za gospičku regiju, Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal te sjevernu i srednju Dalmaciju.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.





Za sutra, 15. ožujka izdano je crveno upozorenje za Velebitski kanal te područje sjeverne, srednje i južne Dalmacije, dok je narančasto upozorenje izdano za riječku i splitsku regiju te Kvarner i Kvarnerić.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Pratite najnovija vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena te na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama.​

 

Stranica