Taktičko-tehničkim zborom obilježen Dan civilne zaštite u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: MUP

U organizaciji Službe civilne zaštite Vukovar, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca danas, 28. veljače 2023., u Vinkovcima je obilježen Dan civilne zaštite
 
Program obilježavanja sastojao se od predstavljanja taktičko-tehničkog zbora opreme temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite i udruga građana od interesa za sustav civilne zaštite, pokazne vježbe „Potraga za minsko eksplozivnim sredstvom" te organiziranog posjeta djece i učenika iz gradskih vrtića, osnovnih i srednjih škola.
 
U Vukovarsko-srijemskoj županiji Dan civilne zaštite se svake godine obilježava u drugom gradu taktičko-tehničkim zborom. Prvo obilježavanje održano je u gradu Vukovaru 2018. godine, a ove godine nastavljena je započeta tradicija obilježavanja Dana civilne zaštite na razini županije u Vinkovcima.
 
U taktičko-tehničkom zboru su sudjelovali djelatnici Službe civilne zaštite Vukovar, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Osijek, Policijske uprave vukovarsko-srijemske te predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Vinkovaca, Društva Crvenog križa Vukovarsko - srijemske županije, HGSS stanice Vinkovci i Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar.