U Požegi obilježen Dan europskog broja 112

Foto: MUP/pozega.eu

Prezentacija opreme hitnih službi i operativnih snaga

Služba civilne zaštite Požega je 10. veljače 2023. povodom obilježavanja Dana europskog broja 112 organizirala prezentaciju hitnih službi s kojima koordinira i surađuje te druženje s građanima Požege. U tu svrhu u koordinaciji s Gradom Požegom osiguran je prostor i štandovi u pješačkoj zoni na kojima je tijekom prijepodneva izložen dio opreme te promidžbeni materijal. Obilježavanju su se pridružili djelatnici Policijske uprave, Zavoda za hitnu medicinu, Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, članovi stanica HGSS-a Požega, Ronilačkog kluba Požega i Radioamaterskog kluba Vallis Aurea iz Požege, koji su također dijelili prigodni promidžbeni materijal te izložili dio svoje opreme. Organiziran je i posjet nekoliko razreda učenika obližnjih osnovnih škola, a događanje su popratili novinari lokalnih medija.
 
Posjet predstavnika županije Službi civilne zaštite Požega- Županijskom centru 112 Požega

Zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha posjetio je prezentaciju hitnih službi, kao i Županijski centar 112 Požega gdje mu je demonstriran rad dežurnih djelatnika te su prezentirane prednosti i značajke broja 112 i prikazani statistički podaci o radu centra u 2022. godini.
U pratnji zamjenika županice prezentacijske štandove kako ŽC 112 tako i ostalih hitnih službi posjetio je i zamjenik gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Požege Borislav Miličević. U povodu obilježavanja Dana europskog broja 112 voditelj Službe civilne zaštite Požega, voditelj ŽC 112 Požega  i navedeni dužnosnici prigodno su se obratili prisutnim medijima.