Područni ured civilne zaštite Osijek na Osječkom sajmu antikviteta

Područni ured civilne zaštite Osijek i ove godine nastavlja s tradicijom sudjelovanja na Osječkom sajmu antikviteta

Foto: MUP

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek su u subotu, 04. veljače 2023. godine, održali informativno-edukativne aktivnosti za građane o sustavu civilne zaštite te ponašanju u katastrofama i nesrećama na ovogodišnjem Osječkom sajmu antikviteta.
 
Ove godine je naglasak bio na informiranju građana o važnosti jedinstvenog europskog broja 112 uoči obilježavanja Dana broja 112 koji se održava 11. veljače.
 
Također, zainteresirani građani su se informirali i o minsko-eksplozivnim sredstvima i minskim sumnjivim područjima u Republici Hrvatskoj. S obzirom na to da se sve češće suočavamo s različitim ugrozama, građani su bili iznimno zainteresirani s upoznavanjem s općim i konkretnim mjerama sigurnosti i zaštite, što je i cilj ove preventivne aktivnosti Područnog ureda civilne zaštite Osijek, podizanje svijesti građana.
 
Sajam se održava svake prve subote u mjesecu i okuplja veliki broj posjetitelja, turista te izlagača iz cijele Hrvatske i šire, a ujedno je i najposjećenija redovna manifestacija u gradu.