Upozorenje DHMZ-a na vjetar za 28. i 29. siječnja 2023.

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za 28. i 29. siječnja 2023. crveno i narančasto upozorenje na vjetar

Izvor: DHMZ


Crveno upozorenje
je izdano za 28. siječnja za Velebitski kanal zbog mjestimice olujne bure s najjačim udarima vjetra od 35 do 75 čvorova, dok je narančasto upozorenje izdano za područje riječke regije te Kvarnera i Kvarnerića.


Također, 29. siječnja je i dalje na snazi crveno upozorenje za Velebitski kanal, dok je narančasto upozorenje izdano za Kvarner i Kvarnerić zbog mjestimice olujne bure.

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.


Pratite najnovija vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena te na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama.​
 Stranica