Nepovoljni vremenski uvjeti

Foto: Ilustracija
 
Osječko-baranjska županija
 
Zbog snijega koji je padao jučer, 21. siječnja, te noćas i jutros, 22. siječnja na području Osječko-baranjske županije Županijski centar 112 Osijek zaprimio je nekoliko dojava o padu stabala na dalekovode i prometnice. Bez opskrbe električnom energijom ostalo je više naselja na području županije, nadležne službe rade na otklanjanju kvara te se stanje normalizira.
 
Primorsko-goranska županija
 
Županijski centar 112 Rijeka zaprimio je 21. siječnja i u noći na 22. siječnja, zbog jakog i olujnog vjetra, oko 400 dojava o srušenim stablima, stupovima električne energije i telekomunikacija na prometnice u Rijeci i okolici, Crikvenici i Novom Vinodolskom te o stanju na prometnicama. Nekoliko dojava odnosilo se i na štete zbog podizanja krovišta i srušenih dimnjaka te štetama na osobnim vozilima. O svim dojavama Županijski centar 112 Rijeka obavijestio je nadležne službe koje su izašle na teren radi sanacije.

Splitsko-dalmatinska županija
 
Zbog snijega i vjetra, 21. siječnja od jutarnjih sati na većem području županije (zaleđe Dalmatinske zagore od Kaštela do Vrgorca, AC A1 od Vučevice do Ravče) dolazilo je do povremenog zastoja u prometu. Zimske službe čistile su prometnice prema prioritetima te su do 16:30 sati sve državne i županijske ceste bile prohodne i očišćene.

Županijski centar 112 Split zaprimio je tijekom jučerašnjeg dana više dojava o padu stabala i stupova javne rasvjete na području Splita i okolice. Zbog ispada iz elektroenergetske mreže traformatorske stanice, bez opskrbe električnom energijom u prijepodnevnim satima bili su stanovnici zaleđa Omiša, Brela, Sinja, Trilja i Imotskog, općina Hrvace i Otok Dalmatinski.

Istarska županija
 
Županijski centar 112 Pazin tijekom jučerašnjeg dana zbog jakog i olujnog vjetra zaprimio je nekoliko dojava o ugrozama u prometu te o prekidu u opskrbi električnom energijom na području Umaga i Općine Lanišće. Normalizacija opskrbom uspostavljena je u poslijepodnevnim satima.
 
O svim događajima županijski centri 112 obavijestili su nadležne službe.
 


Brošura: Snijeg i led
 
Prije nego krećete na put na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama, prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne krećite bez propisane zimske opreme. Ako je moguće odgodite putovanje, upozoravaju iz HAK-a.

Pratite vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena


Stranica