​Održana vježba u dječjem vrtiću „Cvitić“ u Turnju

Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar sudjelovali su 15. prosinca 2022. u provedbi terenske vježbe civilne zaštite općine Sveti Filip i Jakov, koja je održana u Dječjem vrtiću Cvitić u Turnju

Foto: MUP

Tema vježbe „Požarni alarm u dječjem vrtiću Cvitić – Turanj 2022.“ bila je evakuacija i zbrinjavane djece i djelatnika dječjeg vrtića. U vježbi su uz djelatnike Službe civilne zaštite Zadar, Županijskog centra 112 sudjelovali i predstavnici Stožera civilne zaštite Općine Sveti Filip i Jakov te predstavnici DVD-a Sveti Filip i Jakov.
 
Vježba je održana s ciljem uvježbavanja, provjeravanja i podizanja opće razine spremnosti operativnih snaga te provjere i upoznavanje djece i djelatnika s postupcima u slučaju požarnog alarma i nastanka požara.

Posebni ciljevi vježbe bili su koordinacija rada između ŽC 112 Zadar, ŽVOC-a Zadar – 193, DVD-a Sv. Filip i Jakov te Stožera civilne zaštite Općine, provjera sustava pozivanja (sukladno shemi pozivanja stožera civilne zaštite), uzbunjivanja te prenošenja informacija i obavijesti.
 
Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar sudjelovali su u pripremi elaborata i provedbi vježbe.