U Osijeku otvorena izložba fotografija na temu smanjenja rizika od katastrofa i održana uvodna konferencija Projekta „POMOZI"

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Područni ured civilne zaštite Osijek nastavlja sa započetim aktivnostima te je danas 17. listopada u Kulturnom centru Osijek otvorena izložba fotografija na temu smanjenja rizika od katastrofa, kojom su prikazane aktivnosti na smanjenju rizika od katastrofa kao i samo djelovanje sustava civilne zaštite te posljedice izazvane katastrofama

Foto: MUP
 
Također, održana je uvodna konferencija Projekta „POMOZI - Podrška i oblikovanje modaliteta odgovora na zajedničke izazove“, predstavljanjem projekta Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije. Provedbom ovog projekta ojačat će se kapaciteti i podići spremnost pripadnika  Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije, kao jedne od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite Osječko-baranjske županije za odgovor u slučaju velikih nesreća i katastrofa. Iz sredstava osiguranih projektom nabavit će se TETRA sustav za uspostavu digitalne radio veze, što će biti prvo uvezivanje jednog županijskog Društva Crvenog križa u digitalni radio sustav Ravnateljstva civilne zaštite.
 
Programu obilježavanja nazočili su predstavnici i čelnici operativnih snaga s područja Osječko-baranjske županije,  Ravnateljstva civilne zaštite te županijskog Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.