Održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Gračac

U općinskoj vijećnici Općine Gračac 11. listopada 2022. održana je sjednica Stožera civilne zaštite Općine Gračac na kojoj se, između ostalog, govorilo o obilježavanju Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, a u cilju promicanja svijesti o uzrocima i posljedicama nesreća, nepovoljnih vremenskih uvjeta, kao i velikih katastrofa

Foto: MUP

Djelatnici Službe civilne zaštite Zadar su tom prilikom podijelili edukativno-promotivne materijale s ciljem da se svim dionicima ovog sastanka predoči što oni mogu kao dio zajednice učiniti kako bi bili sigurniji u slučaju potresa, poplava i drugih nepogoda. Iskustva i praksa su pokazali da je s višom razinom svijesti o uzrocima i posljedicama nesreća, manji i rizik njihovog nastanka i posljedica za ljude, materijalna i kulturna dobra te vitalne prirodne resurse.

Uz predstavnike Službe civilne zaštite Zadar na sastanku su sudjelovali i predstavnici Doma zdravlja Zadarske županije, Vatrogasne zajednice Općine Gračac, Crvenog križa, Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Čistoće Gračac te Općine Gračac.