Narančasto upozorenje Meteoalarma

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas narančasto upozorenje za riječku regiju, Kvarner te sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju

Na riječkoj regiji moguća je jaka, mjestimice vrlo jaka bura, s najjačim udarima vjetra i do 75 km/h, dok će područje Kvarnera zahvatiti mjestimice olujni, a osobito podno Velebita i orkanski udari bure.
 
Na području sjeverne Dalmacije mogući su jaka, mjestimice vrlo jaka bura i tramontana s udarima vjetra do 95 km/h, dok se jaka, mjestimice vrlo jaka bura i tramontana s udarima vjetra do 100 km/h očekuju i na poručju srednje i južne Dalmacije.
 
Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.
 
Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
 
 

Stranica