Narančasto i žuto upozorenje Meteoalarma

Izdana upozorenja za Zagrebačku, Karlovačku i Osječko - baranjsku županiju

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 22. lipnja 2022. narančasto upozorenje za područje Zagrebačke županije. Moguće je grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i pojačanim vjetrom, ponajprije u sjevernim krajevima. Za karlovačku regiju izdano je žuto upozorenje zbog mogućih izraženih pljuskova s grmljavinom, ponajprije uz granicu sa Slovenijom. Žuto upozorenje izdano je danas i za područje Osječko – baranjske županije, zbog lokalno mogućeg grmljavinskog nevremena, ponajprije uz granicu s Mađarskom.

Prema prognozi DHMZ-a na osječkom području su i tijekom sutrašnjeg dana mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom, moguće i grmljavinsko nevrijeme te obilnija kiša, ponajprije u sjevernim predjelima, zbog čega će na snazi biti naračasto upozorenje. Zbog lokalno mogućih izraženijih pljuskova, ponegdje s grmljavinom za zagrebačku, karlovačku i veći dio ličke regije za sutra je također izdano žuto upozorenje.

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Mjestimice su moguće lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Takođaer su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.

Stranica