Nevrijeme u Krapinsko - zagorskoj i Zagrebačkoj županiji

Zbog obilnijih oborina i nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko - zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je više dojava građana zbog prodora vode u kuće i naviranja oborinskih voda

Foto: MUP

Na području od Kumrovca do Velikog Trgovišća došlo je do veće količine oborina u obliku tuče i kiše. Tuča veličine lješnjaka-oraha padala je na području Zagorskih Sela, Jezera Klanječkog i Zaboka. U Zagorskim Selima ima nanosa šljunka na cesti.

Dojave građana odnosile su se na poplavljene podrumske prostorije, naviranje oborinskih voda, tuču i veće količine oborina na cestama (Klanjec, Kumrovec, Zagorska Sela, Veliko Trgovišće). U Stubičkim Toplicama stablo je palo na električne vodove. Vatrogasne postrojbe i dežurni ophodari na ŽUC su na mjestima pogođenim nevremenom te pokušavaju otkloniti štetu.

​ŽC 112 Zagreb također je zaprimio više dojava građana vezanih uz grmljavinsko nevrijeme praćeno kišom i tučom, koje je zahvatilo zapadni dio Zagrebačke županije. Najviše je bilo pogođeno područje Jastrebarskog, naselja Čeglje, Gudci Draganički, Izimje i Pribić, gdje je tuča oštetila više krovova obiteljskih kuća.

Stranica