Povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Belišća i Dana državnosti Republike Hrvatske predstavljene mogućnosti i oprema Ravnateljstva civilne zaštite u sklopu taktičko-tehničkog zbora

Grad Belišće je jučer, 27. svibnja svečano obilježio Dan hrvatskih branitelja grada Belišća i Dan državnosti Republike Hrvatske na kojem su sudjelovali i predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite

Foto: MUP
 
Program je započeo mimohodom te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod Spomen-križa. U mimohodu su sudjelovali predstavnici Grada, braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata Valpovštine i građani. Uslijedila je sveta misa za poginule i nestale hrvatske branitelje grada Belišća u župnoj crkvi Svetog Josipa Radnika. 
 
Veliko zanimanje, posebno djece, izazvalo je predstavljanje mogućnosti i opreme Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek u sklopu taktičko-tehničkog zbora. Također, na manifestaciji su sudjelovali i predstavnici Policijske uprave osječko – baranjske, Policijske postaje Belišće,  HGSS-a Stanice Osijek, Vatrogasne zajednice Grada Belišća, Gradskog društva Crvenog križa Valpovo i Radio kluba Belišće. 
 
Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek i Državne intervencijske postrojbe Osijek te Policijske postaje Belišće prisutne su upoznali i s opasnostima od minsko eksplozivnih sredstava i neeksplodiranih ubojnih sredstava. Informiranje je provedeno s ciljem poticanja odgovornog ponašanja građana kako bi se smanjio rizik od stradavanja.