Uskršnja čestitka raseljenim osobama iz Ukrajine

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković sa suradnicima danas je posjetio 70-tak raseljenih osoba iz Ukrajine smještenih u hotelu Turist u Varaždinu

Foto: MUP

S dostignutim stupnjem integracije raseljenih osoba i stupnjem njihovih ostvarenih prava koje ostvaruju u skladu s dobivenom zaštitom i dodatnim angažmanom Područnog ureda civilne zaštite i Crvenog križa (socijalna zaštita, zapošljavanje, osnovnoškolsko obrazovanje, zdravstvena zaštita, škole hrvatskog jezika, humanitarna pomoć) zamjenika gradonačelnika Markovića, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Varaždina upoznao je koordinator Područnog ureda civilne zaštite Varaždin.

Zamjenik Marković čestitao je uskršnje blagdane te djeci podijelio prigodne poklone i pisanice koje su za njih izradila i obojila djeca iz dvanaest varaždinskih dječjih vrtića.

Raseljene osobe izrazile su riječi zahvale, kako tijelima državne uprave i Gradskom društvu Crvenog križa  koje skrbe o njima, tako i Gradu Varaždinu kao gradu domaćinu u kojem su smješteni.

Druženje je, uz stalno prevođenje mobiliziranog prevoditelja Područnog ureda civilne zaštite Varaždin završeno osmjesima na licu svih prisutnih, jer je zamjenik Marković prigodu iskoristio da raseljenim osobama prenese informaciju kako im je Grad Varaždin, uz predočenje "zelene kartice" omogućio besplatno korištenje bazena, knjižnice i kazališta. Ujedno je zahvalio angažiranim službama i svima koji pomažu.

Integracija raseljenih nastavit će se kroz nekoliko dana njihovim organiziranim vođenjem kroz Grad u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina.