U Grubišnom polju održano osposobljavanje članova stožera civilne zaštite s područja Bjelovarsko-bilogorske županije

Foto: MUP

Jučer, 6. travnja 2022., u suradnji sa Stožerom civilne zaštite grada Grubišnog Polja, u Centru za informiranje i kulturu dr. Franjo Tuđman sukladno propisanoj zakonskoj obvezi reguliranoj odredbama Zakona o sustavu civilne zaštite provedeno je završno osposobljavanje novoizabranih članova stožera civilne zaštite s područja Bjelovarsko-bilogorske županije i to grada Grubišno Polje te općina Šandrovac, Velike Pisanice, Đulovca i Velikog Grđevca.
 
Tijekom provođenja edukacije članovi stožera su upoznati sa svojom ulogom i značajem unutar sustava civilne zaštite, načinom funkcioniranja u mirnodopskom razdoblju i metodologiji postupanja u slučajevima ugroze života i zdravlja ljudi, materijalnih i kulturnih dobara te okoliša, zatim sudionicima i segmentima sustava civilne zaštite na svim razinama kao i osnovnim pojmovima te zakonskom i podzakonskom regulativom i ovlastima.
 
Osposobljavanje su proveli djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, Područnog ureda civilne zaštite Varaždin, Službe civilne zaštite Bjelovar - voditelj Županijskog centra 112, voditelj Službe i viši stručni savjetnik za koordinaciju civilne zaštite.