​Održana edukacija pripadnika HGSS-a o opasnosti od mina

28. ožujka 2022. u prostorijama HGSS-Stanice Split u Solinu, Područni ured civilne zaštite Split u suradnji s Protueksplozijskim odjelom Policijske uprave splitsko-dalmatinske održao je edukaciju pripadnika HGSS-Stanice Split o opasnosti od mina, u skladu s Planom informiranja i edukacije stanovništva o opasnosti od minskoeksplozivnih sredstava, neeksplodiranih ubojnih sredstava i njihovih dijelova za 2022. godinu.

Pripadnici HGSS-a stekli su osnovna znanja o minskoj opasnosti, upućivanju na pravilno, sigurno i odgovorno ponašanje, o aktivnostima u protuminskom djelovanju, o sprečavanju minskih incidenata, invalidnosti i smrtnih slučajeva te podizanju razine svjesnosti o minskoj opasnosti i nesrećama koje one mogu prouzročiti. Također su upoznati s raznim vrstama mina, predrasudama koje ljudi još uvijek imaju prema minama i minsko sumnjivim područjima te im je prezentirana oprema koja se koristi u razminiranju i označavanju minski sumnjivog područja.

Edukaciju pripadnika HGSS-a proveli su instruktor za edukaciju o opasnosti od mina iz Područnog ureda civilne zaštit Split i policijski službenik-pirotehničar Protueksplozijskog odjela Policijske uprave splitsko - dalmatinske.