Konzulica Lorenzen u posjetu Službi civilne zaštite Dubrovnik

Predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država posjetile Službu civilne zaštite Dubrovnik

Voditeljica Službe civilne zaštite Dubrovnik Ana Miličić sa suradnicima primila je danas, 25. ožujka 2022. predstavnice Konzularnog ureda Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država – konzulicu SAD Amy L. Lorenzen i službenicu za konzularne poslove Martinu J. Deliju.

Predstavnice Konzularnog ureda iskoristile su svoj posjet Dubrovniku za susret s američkim državljanima koji žive u Dubrovačkoj-neretvanskoj županiji te sa službama i osobama koje su tijekom turističke sezone angažirane na razne načine u smislu pružanja usluga i pomoći turistima koji dolaze u Republiku Hrvatsku. Primarna zadaća Konzularnog ureda je pružanje raznih oblika pomoći i zaštite američkim državljanima koji se zateknu u Republici Hrvatskoj, što turistički, što onima koji su se u Hrvatskoj naselili privremeno ili trajno.

Službu civilne zaštite Dubrovnik posjetile su kako bi se upoznale s iskustvima Službe u pružanju zaštite turistima i načinu pripreme za turističku sezonu. Konzulica Lorenzen posebno je zanimanje pokazala za funkcioniranje jedinstvenog europskog broja 112, komunikacijske procedure i dostupnost žurnih službi te je posjetila i prostorije Županijskog centra 112.