Održano osposobljavanje članova stožera civilne zaštite općina Ston, Mljet i Dubrovačko primorje

U Stonu održano još jedno osposobljavanje članova stožera s područja Dubrovačko-neretvanske županije koji dosad nisu završili osposobljavanje u sustavu civilne zaštite.
 
Nakon što je prošlog tjedna provedeno osposobljavanja članova stožera civilne zaštite općina Konavle i Župa dubrovačka, u prostorijama Općine Ston 24. ožujka 2022. provedeno je osposobljavanje za članove stožera općina Ston, Mljet i Dubrovačko primorje.
 
Temeljem odredbi čl. 25. i čl. 65. Zakona o sustavu civilne zaštite, članovi stožera civilne zaštite na svim razinama ustrojavanja dužni su završiti osposobljavanje prema Programu osposobljavanja koje provodi Ravnateljstvo civilne zaštite, u roku od godinu dana od imenovanja u stožer civilne zaštite.
 
Cilj osposobljavanja je pripremiti članove stožera za učinkovitu provedbu njihovih poslova i zadaća s naglaskom na upravljanje izvanrednim događajima te provođenje mjera i postupaka za učinkovito djelovanje u nesrećama i katastrofama. Osposobljavanje su proveli voditeljica i djelatnici Službe civilne zaštite Dubrovnik.