​Crveno upozorenje DHMZ-a

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za sutra, 10. siječnja, crveno upozorenje za područje Kvarnera, Srednje i Sjeverne Dalmacije te područje Velebitskog kanala

























Izvor: DHMZ

Na Kvarneru se očekuje mjestimice jaka olujna bura s najjačim udarima vjetra i do 165 km/h, područje Dalmacije također će zahvatiti vrlo jaka, mjestimice olujna bura s najjačim udarima vjetra i do 140 km/h, dok se podno Velebita očekuje orkanska bura s najjačim udarima vjetra do 205 km/h.

Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Izdano je i narančasto upozorenje za Riječku regiju, gdje se očekuje olujna bura s orkanskim udarima vjetra većim od 120 km/h. Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.
 
 
 

Stranica