U Dubrovačkim Vrtovima Sunca održana protupožarna vježba

Resort Dubrovački Vrtovi Sunca d.o.o. u četvrtak 23. studenog 2021. godine uspješno je organizirao još jednu redovnu godišnju protupožarnu vježbu i vježbu evakuacije

Foto: MUP

U vježbi su, pored zaposlenika Dubrovačkih Vrtova Sunca sudjelovali JVP Dubrovački vatrogasci – Ispostava Orašac, Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko- neretvanske županije i Služba civilne zaštite Dubrovnik - Županijski centar 112.
 
Cilj vježbe bila je provjera svih sigurnosnih sustava za hitne situacije u hotelu, provjera spremnosti hotelskih djelatnika za provedbu evakuacije, potragu za eventualno zaostalim gostima u prostorima hotelske zgrade te koordinaciju s nadležnim službama u slučaju požara i drugih izvanrednih situacija.
 
U vježbi je simuliran nastanak požara na parkiranom vozilu na 2. etaži u garaži hotelske zgrade, odnosno zapaljenje električnog vozila priključenog na punjač. Zbog opasnosti od širenja požara na druga vozila, skladište i više katove, provedena je žurna evakuacija svih osoba koje su se zatekle u hotelskoj zgradi. U sklopu vježbe simulirana je i potraga za zaostalim gostima u zgradi, dok su nakon vježbe predstavnici Zavoda za hitnu medicinu i Javne vatrogasne postrojbe još jednom podsjetili djelatnike Dubrovačkih Vrtova Sunca osnovama pružanja prve pomoći te početnog gašenja požara vatrogasnim aparatima.