Smotra operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Martijanec

Općina Martijanec prigodno je uz dan svojeg zaštitnika Svetog Martina obilježila i Dan Općine Martijanec od 9. do 13. studenoga 2021. godine

Foto: MUP

U sklopu proslave, dana 13.studenoga, održana je prezentacija opreme i smotra operativnih snaga sustava civilne zaštite Općine Martijanec. Prigodno su se okupljenima obratili načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ te voditelj Službe za prevenciju i pripravnost Područnog ureda Varaždin Zoran Happ koji se kraćim izlaganjem obratio novoimenovanim povjerenicima civilne zaštite Općine Martijanec. Istaknuta je važnost provođenja kontinuiranog osposobljavanja i uvježbavanja operativnih snaga sustava civilne zaštite te razmjena iskustava, znanja i vještina u podizati razine sigurnosti civilnog stanovništva te imovine.

Tom prilikom prezentirana je oprema, pripadnici i vještine svih operativnih snaga koje doprinose sigurnosti građana u pripremama za sve vrste nesreća i katastrofa kako bi bile spremne djelovati i pružiti pomoć kada je to potrebno. Uz središnje DVD Općine Martijanec prisutno je bilo i još sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine. Smotri operativnih snaga prisustvovale su i slijedeće sastavnice: HGSS stanica Varaždin, GDCK Ludbreg, DCK Varaždinske županije, Policijska uprava varaždinska te Ravnateljstvo civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Varaždin. Svi okupljeni su se svojim resursima prezentirali zainteresiranoj javnosti.

Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Varaždin upoznali su javnost s mjerama i aktivnostima Ravnateljstva civilne zaštite u unaprjeđenju razine spremnosti kao odgovor na moguće prijetnje i rizike.