Edukacija predškolaraca i školaraca u sklopu „Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"

Područni ured civilne zaštite Osijek, Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, s novom školskom godinom 2021./22., u rujnu je započeo novi ciklus „Nacionalnog programa edukacije djece u području zaštite i spašavanja"  te opasnosti od mina 

Foto: MUP

Edukacija se provodi prema planiranoj dinamici u dječjim vrtićima i osnovnim školama s područja Osječko-baranjske županije.

Djeca u vrtićima i školama aktivnim sudjelovanjem kroz animiranu prezentaciju upoznata su jedinstvenim europskim brojem 112 za žurne službe. Osim o broju 112, učenici su slušali o zadaćama žurnih službi i operativnih snaga sustava civilne zaštite te kako postupati u slučaju požara, potresa, poplava i drugih velikih nesreća.  

Edukaciju djece organiziraju djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Osijek uz sudjelovanje Policijske uprave osječko-baranjske, HGSS Stanice Osijek, te pripadnika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Od početka školske godine do 20. listopada 2021. edukacija je obavljena u 7 osnovnih škola s učenicima od 1. do 4. razreda, te u 5 dječjih vrtića starije vrtićke grupe, a ukupno je bilo obuhvaćeno 420 djece.