Memorijalno-humanitarna utrka Mario Madžar

Na prvu godišnjicu smrti mladog Marija Madžara, u Vukovaru 16. listopada održana je prva „Memorijalno-humanitarna utrka Mario Madžar“.

Spomen je to na čovjeka koji je gotovo cijeli svoj život proveo u sportu, koji je toliko volio trčanje da je tu ljubav prenosio na ljude oko sebe. Mario je bio uspješni student Veleučilišta “Lavoslav Ružička” u Vukovaru i za njih je nastupao na brojnim natjecanjima. Unatoč završenom studiju svoju profesionalnu karijeru razvijao je u sustavu MORH-a, a 2020.godine postao je časnik HV-a. Bio je uspješan košarkaš i svestran sportaš koji je od najranije mladosti živio pravim sportskim životom, a njegova velika strast bila je trčanje. Prerano nas je napustio u 29. godini života uslijed tragične prometne nesreće.

Prikupljena sredstva od utrke namijenjena su za najboljeg studenta sportaša s Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru po izboru stručnog vijeća veleučilišta.

U utrci je sudjelovalo 360 trkača, održavala u dvije discipline na 10 km i 5 km.

U utrci građana na dionici od 5 km sudjelovalo je 200 trkača, a među njima dvoje djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured civilne zaštite Osijek, Služba civilne zaštite Vukovar koji su ostvarili nezavidan rezultat i pokazali svoju fizičku spremu.