Obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa 2021. godine u Osijeku

Područni ured civilne zaštite Osijek svojim aktivnostima obilježio je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Foto: MUP

Jačanje svijesti i senzibiliziranje javnosti jedan je od koraka k smanjenju rizika od katastrofa.

Uoči Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, u subotu 2. listopada, s članovima Udruge izviđača „Slavonski hrast“ Osijek održana je radionica i edukacija djece uz igru „Zemlja rizika“.

Također su održane radionice i edukacija djece 12. listopada na temu smanjenja rizika od katastrofa, a korištena je igra „Zemlja rizika“ u sklopu rada s učenicima razredne nastave u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi. Istoga dana su održane edukacije djece iz Nacionalnog programa edukacije djece o zaštiti i spašavanju u dječjim vrtićima „Kneževi Vinogradi“ i „Bilje“.

Jučer, 13. listopada, obilježen je Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa u dvije osnovne škole - „Retfala“ Osijek i „Ivan Filipović“ Osijek, predstavljanjem projekta „Na putu do smanjenja rizika od katastrofa“, gdje su učenicima prezentirani rizici kojima smo izloženi: poplava, potres, klizišta i dr. uz korištenje  nastavnih modela financiranih iz projekta. Na vanjskom prostoru u obje škole učenicima su prezentirani oprema i vozila za spašavanje, kako bi se približile djelatnost i sposobnosti timova za spašavanje Ravnateljstva civilne zaštite.

Predavanje i obilježavanje Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa organizirano je u suradnji s ravnateljima i nastavnicima škola te je bilo medijski popraćeno.