​29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Mariji Bistrici

U Hrvatskom nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici danas, 3. listopada 2021. godine, u prilagođenom obliku s obzirom na epidemiju koronavirusa, održano je 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Foto: MUP

Uime ravnatelja dr.sc. Damira Truta i Ravnateljstva civilne zaštite, hodočašću je prisustvovao koordinator za poslove civilne zaštite Darko Majstorović, a sudjelovalo je i 30 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, čiji je zapovjednik na ovom hodočašću bio Mladen Vinković.

Hodočašće je započelo pobožnošću Križnog puta na kalvariji, a koncelebriranu svečanu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog kardinala Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj monsinjor Jure Bogdan. Na zavjetnom hodočašću, koje od 1993. organizira Vojni ordinarijat u RH, okupili su se pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva pravosuđa, Carinske uprave, Hrvatske vatrogasne zajednice te crkveni predstavnici iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Uz brojne visoke dužnosnike, misnom slavlju prisustvovali su branitelji, članovi njihovih obitelji, obitelji poginulih i nestalih branitelja u Domovinskom ratu, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, povijesnih postrojbi te brojni drugi vjernici iz svih dijelova Republike Hrvatske. Svečano misno slavlje uveličali su Orkestar OS RH, klapa HRM Sv. Juraj i policijska klapa Sv. Mihovil. Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća bio je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Ivan Turkalj.
 

Stranica