Područni ured civilne zaštite Osijek na 24. osječkom sajmu

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 24. osječki jesenski sajam, koji će trajati do 3. listopada 2021.

Foto: MUP

Sajam se tradicionalno odvija već dugi niz godina. Izlagači i posjetitelji okupljaju se i ove godine, uz primjenu epidemioloških mjera za COVID-19. Ravnateljstvo civilne zaštite - Područni ured civilne zaštite Osijek i Državna intervencijska postrojba civilne zaštite Osijek sudjeluju izlaganjem na promotivnom štandu te izlaganjem opreme i vozila. Promovira se sustav civilne zaštite provođenjem informativno - edukativnih aktivnosti, promoviranjem broja 112 te informiranjem o opasnostima od minsko - eksplozivnih sredstava.

Sudjelovanje na sajmu odvija se u okviru suradnje s Odjelom prevencije PU osječko - baranjske te suradnje s ispostavom HCR-a Osijek. U subotu u poslijepodnevnim satima održat će se naša preventivno - edukacijska radionica „Zemlja rizika“, na kojoj će sudjelovati izviđači poletarci - članovi udruge izviđača "Slavonski hrast" Osijek.

Na otvorenom izložbenom prostoru izloženi su oprema i vozila za spašavanje: šator civilne zaštite, kombi vozilo, čamac, amfibija za spašavanje na vodi, robot te kamion sa zapovjednim kontejnerom. Sajam je prigoda za našu prisutnost u zajednici, promoviranje sustava civilne zaštite i razvijanje svijesti građana.