Služba civilne zaštite Vukovar primila zahvalnicu od Policijske uprave vukovarsko - srijemske

U povodu Dana policije i nadolazećeg blagdana nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila, PU vukovarsko - srijemska je 27. rujna 2021. organizirala prigodni program 

Program je započeo tradicionalnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima, neposredno ispred zgrade policijske uprave, a nastavljen je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Načelnik Policijske uprave vukovarsko - srijemske mr.sc. Fabijan Kapular je u svojem obraćanju uzvanicima istaknuo kako u svakodnevnom radu policija usko surađuje s nizom drugih institucija i tijela državne, lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj. "Upravo je lakoća i brzina uvezivanja ključni čimbenik u uspješnom kontroliranju i, u konačnici, rješavanju pojedinog sigurnosno - suspektnog događaja", naglasio je Kapular.

Načelnik PU vukovarsko - srijemske tom je prigodom uručio zahvalnicu Ravnateljstvu civilne zaštite, Područnom uredu civilne zaštite Osijek - Službi civilne zaštite Vukovar na izuzetnoj svakodnevnoj suradnji, razmjeni podataka o trenutnom stanju zaraze COVID-19, ustupanju zaštitne opreme i sredstava u nuždi te osiguranju brzih antigenskih testova za migrante u TPC Tovarnik. Time je Služba civilne zaštite Vukovar u znatnoj mjeri doprinijela u zaštiti zdravlja policijskih službenika, a samim time i povoljnom stanju mira i sigurnosti građana Vukovarsko - srijemske županije.