Završni radovi u budućem Centru za civilnu zaštitu općine Sibinj

Foto: MUP

Općina Sibinj nastavlja s ulaganjem u opremanje i obučavanje postrojbe opće namjene civilne zaštite. U društvenom domu u Gromačniku (općina Sibinj) završavaju se ličilački radovi u prostorijama koje će postati Centar za civilnu zaštitu i u kojem će se čuvati oprema postrojbe civilne zaštite te će ujedno biti zborno mjesto za okupljanje pripadnika civilne zaštite.

Inače općina Sibinj svake godine održava vježbu civilne zaštite na kojoj sudjeluju sve žurne službe i udruge građana od interesa za civilnu zaštitu. Prije održavanja vježbe načelnik općine izvrši smotriranje postrojbe te se građanima prezentira oprema civilne zaštite, žurnih službi i udruga građana. Prostorije će biti opremljene i završene do ovogodišnje redovne vježbe postrojbe civilne zaštite koja se planira za jesen ove godine, kada će se upriličiti i njihovo službeno otvorenje.

Općina Sibinj značajna sredstva izdvaja za funkcioniranje civilne zaštite uključujući i vatrogastvo. Osnivanjem Centra za civilnu zaštitu žele napraviti iskorak više, a sve kako bi stanovnici općine bili sigurniji u slučaju kriznih situacija.