Stanje i prognoza vodostaja

Prema trenutačnim prognozama očekuje se smirivanje vremena i postupna stabilizacija vodostaja na području gornje, srednje i donje rijeke Save. Djelatnici Hrvatskih voda i dalje kontinuirano obilaze područja gornje, srednje i donje Save te pozorno prate hidrometeorološke prilike.
 
Jučer je oko 13 sati jak vjetar s obilnom kišom srušio stabla na prometnice u Našicama i Donjem Miholjacu. Na području grada Našica, u naseljima Martin, Seona, Breznik Našićki, Podgajci Posavski i Donjeg Miholjca obilna kiša uzrokovala je začepljenja odteretih kanala te se voda izlijevala na prometnice i u podrumske prostorije i kuće. U Našičkom Markovcu voda je ugrozila kuće pa su  postavljeni zečji nasipi oko kuća, naknadno se voda povukla.
 
U Donjoj Motičini voda je pokrila velik dio mjesta, postavljeni su zečji nasipi pokraj 20 kuća.
 
U Županji jučer je u večernjim sati pala obilna kiša koja je poplavila pojedine ulice i dijelove grada. Voda je ušla i u dvorišta obiteljskih kuća te u više objekata i podrumskih prostorija. Oborine su prestale oko 21 sat i stanje se postupno normaliziralo.
 
Prognoza oborina za danas i sutra
U većem dijelu zemlje pretežno sunčano. Oblačnije uz mjestimičnu kišu bit će na istoku, osobito prijepodne, dok je sredinom dana i poslijepodne uz jači razvoj oblaka poneki pljusak moguć na krajnjem jugu, u unutrašnjosti Istre te u gorju i dijelovima središnje Hrvatske.
 
U četvrtak će prevladavati pretežno sunčano. Ujutro ponegdje na kopnu može biti kratkotrajne magle.

Izvor: Hrvatske vode

Stranica