Olujno nevrijeme u Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiji

Olujno nevrijeme sinoć je pogodilo područje Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije

Foto: MUP (ilustracija)

Karlovačka županija - zbog olujnog nevremena koje je 25. ožujka nešto prije 19:00 sati zahvatilo šire područje Karlovačke županije, bez opskrbe električnom energijom od 19:10 do 21:10 sati bili su potrošači većeg dijela općine Bosiljevo i dijela općine Generalski Stol. Došlo je do kvara dalekovoda i do ispada iz rada 37 trafostanica. ŽC 112 Karlovac zaprimio je dojave i o padu nekoliko stabala i stupova HEP-a i HT-a. O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su odmah reagirale.
 
Sisačko-moslavačka županija - zbog olujnog nevremena koje je 25. ožujka u vremenu od 18:00 do 20:00 sati zahvatilo šire područje Sisačko-moslavačke županije, bez opskrbe električnom energijom tijekom noći ostali su potrošači tridesetak naselja na području Gornje Posavine i Petrinje. Došlo je do kvara dalekovoda „Jabukovac“ i „Martinska Ves“, kao i do pada nekoliko drvenih (niskonaponskih) stupova HEP-a. Većina kvarova je rano ujutro otklonjena, dok su još bez električne energije potrošači naselja Trebarjevo Desno, Željezno Desno, Dubrovčak Desni, Jezero i Hrastovica. Normalizacija opskrbom električnom energijom navedenih naselja očekuje se uskoro. ŽC 112 Sisak zaprimio je i dojave o padu osam stabala na prometnice. O svim događajima obaviještene su nadležne službe koje su odmah reagirale.                                                                                                                                

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas u sklopu Meteoalarma crveno upozorenje za područje Kvarnera i Velebitskog kanala, gdje se očekuje vrlo jaka i olujna bura s najjačim udarima vjetra 35-70 čvorova (65-130 km/h). Prema prognozi DHMZ-a, danas se duž cijele obale očekuje jaka i olujna bura mjestimice s orkanskim udarima. U središnjim i gorskim krajevima umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar prolazno s vrlo jakim, u višim predjelima i olujnim udarima. U Gorskom kotaru i Lici još ujutro je moguća poledica zbog snijega. U Dalmaciji su lokalno izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, osobito na otocima i jugu.

Iz izvješća Hrvatskog autokluba

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su:
  • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Karina i Obrovca);
  • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački
  • Paški most.Samo za osobna vozila otvorene su:autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
  • Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na:
  • DC1 Borje-Klapavice-Udbina
  • Krčkom mostu

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina) na:
  • DC1 brza cesta Solin-Klis
  • Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog;
  • autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika;
  • lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kiša usporava promet na jugu Hrvatske. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila.

U prekidu su neke trajektne i katamaranske linije.

Savjetujemo građanima da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Ako putujete, obavezno pratite informacije o prometu.


 

Stranica