3. sastanak glavnih direktora za civilnu zaštitu zemalja članica Unije za Mediteran

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut sudjeluje na 3. sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu članica Unije za Mediteran.

FOTO: MUP

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr.sc. Damir Trut sudjeluje na 3. sastanku generalnih direktora za civilnu zaštitu zemalja članica Unije za Mediteran, koji se 11. i 12. veljače održava u Barceloni, Kraljevina Španjolska.

U proteklih deset godina povećala se učestalost i intenzitet katastrofa koje su rezultirale brojnim ljudskim žrtvama i materijalnim gubicima. Mediteranske zemlje nisu bile pošteđene tih tragedija pa je stoga cilj sastanka jačanje suradnje u području civilne zaštite i angažirani pristup budućim aktivnostima usvajanjem višegodišnjeg Regionalnog akcijskog plana u području civilne zaštite.

Tematski paneli, od kojih je jedan na temu jačanja otpornosti mediteranskih zemalja uspješno moderirao pomoćnik ministra Damir Trut, trebali bi pripomoći u donošenju smjernica za daljnju suradnju zemalja koje dijele iste ili pak slične rizike i doprinijeti boljoj prekograničnoj suradnji, pripravnosti za odgovor u katastrofama i podizanju svijesti građana u prevenciji od katastrofa.

Stranica