U Rijeci obilježen Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj

Foto: MUP

1.3.2021. godine povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, u Mramornoj dvorani Povijesnog i pomorskog muzeja hrvatskog primorja u Rijeci župan Zlatko Komadina primio je predstavnike operativnih snaga civilne zaštite Primorsko-goranske županije uključujući i predstavnika Područnog ureda civilne zaštite Rijeka.

Čestitavši Dan civilne zaštite, župan Komadina zahvalio je svim službama na suradnji koju je ocijenio dobrom. Istaknuto je da je daljnji cilj razvoj sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije, financiranje tog sustava, provođenje redovitih vježbi te kada se dogodi situacija intervenirati profesionalno i kvalitetno, a što je dokazano u Sisačko-moslavačkoj županiji i tijekom pandemije izazvane COVID-19.

Navedeno je kako u sustavu civilne zaštite Primorsko-goranske županije djeluje mnogo snaga među kojima postoji dobra suradnja te da je kroz tu suradnju podignuta kvaliteta cijelog sustava na viši nivo. Sustav civilne zaštite dokazao se učinkovit, koji u praksi djeluje brzo, operativno, konkretno i korektno, a o čemu govore pohvale nakon intervencije u Sisačko-moslavačkoj županiji rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko –goranske županije zahvalivši svim pripadnicima operativnih snaga i žurnih službi.

Nakon uvodnih riječi sve snage sustava civilne zaštite kratko su iznijele težišne zadaće koje su provodile u prethodnom periodu. Po završetku prijema od strane nazočnih date su izjave za medije lokalne i državne razine.