Održan radni sastanak povodom Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH u Međimurskoj županiji

Izvor: Međimurska županija

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i dana Civilne zaštite u Hrvatskoj 1. ožujka 2021. u prostorijama Međimurske županije održan je radni sastanak užeg dijela Stožera civilne zaštite.
Sudionicima sustava civilne zaštite u Međimurskoj županije voditelj Službe civilne zaštite Čakovec Ladislav Söke,  načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec i župan Međimurske županije Matija Posavec uputili su zahvalu na svemu učinjenom u protekloj godini te čestitke povodom Međunarodnog i nacionalnog Dana civilne zaštite ističući da pomažući drugima i štiteći druge i njihovu imovinu – štitimo sebe.

Važnost sustava civilne zaštite vidljiva je kroz događaje koji su obilježili prošlu godinu, COVID-19 i potrese. Stožer civilne zaštite Međimurske županije, gradski i općinski stožeri u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, zdravstvenim ustanovama s područja Međimurske županije, Službom za civilnu zaštitu Čakovec te međimurskim operativnim snagama pokazali su da su sposobni uspješno se suočiti s ugrozom izazvanom epidemijom koronavirusom te su sve zadatke obavili kvalitetno i profesionalno.

Dosadašnja suradnja svih sudionika sustava civilne zaštite na području Međimurske županije iznimno je dobra, ali je i dalje treba održavati i unapređivati međusobnom razmjenom iskustava, znanja, podataka i vještina kako bi se još više podigla razina sigurnosti stanovništva Međimurske županije.