Petrinja Band Aid pjesmom "Glavu gore!" za petrinjsko bolje sutra

Petrinja Band Aid, skupina glazbenika i umjetnika, a prije svega Petrinjaca i Petrinjki koji su se okupili nakon katastrofalnog potresa 29. prosinca snimili su pjesmu kojom sugrađanima žele širiti vjeru u petrinjsko bolje sutra

Radi podizanja duha sugrađana i ukazivanja na vjeru u bolje sutra, u utorak, 23. veljače, Petrinja Band Aid objavio je pjesmu “Glavu gore!” kao gestu podrške od Petrinjaca za Petrinjce.
 
U izradi pjesme sudjelovali su Bojan Šeperac, Saša Pavlović, Zoran Peškir i  Ivan Radošević koji su složili aranžman. Uslijedilo je snimanje bas gitare Ive Sankovića i vokala, a to su Marija Alapić, Goran Brebrić, Matija Jurčević, Ines Kosturin, Vesna Brebrić, Ivona Šeperac, Antonija Kihalić, Igor Pavleković, Dario Bursać, Ivan Radošević, Elvin Kalfić, Dora Lovreković, Laura Sučec i Hrvoje Sekulić. Na bubnjevima su doprinijeli Dean Jadanić i Darijo Skener te polaznici Glazbene škole Frana Lhotke. Miksanje pjesme se odvijalo u Red studiu u Zagrebu. Video spot za pjesmu, nadaju se, izlazi početkom ožujka, a na spotu radili su Petrinjci Ivan Koren i Benjamin Knajs.

Rad Petrinja Band Aid-a ima i humanitarnu notu tako da su se odrekli naknade za autorska prava te su sredstva odlučili donirati Maloj kući Petrinja - središnjem mjestu okupljanja djece s teškoćama u razvoju.

Svim Petrinjcima i Petrinjkama poručuju “Glavu gore!” jer kako i u pjesmi kažu: “Dok Petrinjčica teče i na ušću Kupu ljubi, dok sunce u ljeto najljepša jutra budi, do tad će živjet grad i rast će novi klinci i baš kao do sad, zvat će se Petrinjci!”.

Izvor: HINA

Stranica