Obavijest građanima o rušenju dimnjaka Ciglane Zagreb

Obaviještavamo građane Grada Zagreba da će dana 21. veljače 2021. godine od 12:00 sati započeti rušenje odnosno miniranje dimnjaka Ciglane Zagreb na Črnomercu, a koji predstavlja potencijalnu opasnost zbog oštećenja koja su nastala uslijed razornog potresa u Zagrebu.

S obzirom da je riječ o specifičnom zahvatu i mogućim specifičnim opasnostima, biti će poduzete sve potrebne mjere sigurnosti i zaštite te će se rušiti na kontrolirani način. Građane koji prebivaju ili rade u neposrednoj blizini Ciglane Zagreb molimo da se prizdržavaju sljedečih mjera sigurnosti:
 
1.         Molimo stanare i zaposlenike poslovnih subjekata u neposrednoj blizini predmetne lokacije gdje se izvodi rušenje, da preparkiraju svoja osobna vozila iz svih ulica i parkirališnih prostora koji su u perimetru zahvata i neposredno okružuju prostor Ciglane Črnomerec.


2.         U vremenu od 11:00 do 13:00 sati 21. veljače 2021. prometna policija i Zagrebačke ceste d.o.o. uspostavljaju privremenu regulaciju prometa. Sredstvima javnog priopćavanja bit će poslana obavijest o zatvorenim prometnicama te obilaznim pravcima za motorna vozila i pješake.


3.         Molimo stanare i zaposlenike u objektima u neposrednoj blizini Ciglane da 21. veljače.2021. u vremenu od 11:00 do 13:00 sati napuste svoje stanove ili poslovne prostore, odnosno da se fizički premjeste u prostore udaljene najmanje 200 metara od zgrade Ciglane. Prije napuštanja stanova i poslovnih prostora potrebno je otvoriti prozore orijentirane prema mjestu miniranja, a rolete zatvoriti kako bi se spriječio ulaz prašine u prostorije. Zbog moguće prašine preporuča se ukloniti rublje s balkona i prozora.


4.         Sve faze miniranja označiti će se zvučnim signalima – sirenom:

Prvi signaljedanput dugo – kad su minske bušotine napunjene i začepljene, sve osobe koje nisu uključene u radove na miniranju moraju se udaljiti iz područja miniranja i otići u zaklon
Drugi signaldva puta dugo – mine su pripremljene za paljenje
Treći signaltri puta dugo – koji se daje najmanje jednu minutu poslije drugog signala, a objavljuje početak paljenja mina
Četvrti signaljedanput kratko  - objavljuje završetak miniranja i daje se nakon što palitelj mina provjeri da na radilištu nema nikakvih opasnosti
 
Nakon četvrtog signala prometna policija otvorit će blokirane prometnice, a građani se mogu vratiti u stanove i na radna mjesta.



Stranica