Republika Koreja priključila se u pomoći potresom stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji

U Logističkom centru civilne zaštite na Krugama u Zagrebu, 21. siječnja 2021. obavljena je primopredaja 50 grijalica i 600 l vode za piće, koju je Veleposlanstvo Republike Koreje doniralo Ravnateljstvu civilne zaštite za potrebe stanovništva u potresu pogođenom području Sisačko – moslavačke županije

Donaciju je uručio veleposlanik Republike Koreje N.E Kim Dong-Chan, izrazivši zadovoljstvo što je Veleposlanstvo dalo svoj doprinos u pružanju pomoći ugroženom stanovništvu.  U ime Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a na donaciji  se zahvalio pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut, naglasivši da će donacija biti od velike koristi u ovim hladnim danima te će biti odmah distribuirana na teren i podijeljena pogođenom stanovništvu.  
 
Suradnja s Republikom Korejom u području civilne zaštite započela je 2012. godine bilateralnim susretom s predstavnicima Nacionalne agencije za upravljanje u žurnim situacijama Južne Koreje, a nastavljena je kroz razmjenu stručnih znanja iz područja prevencije i sudjelovanja na terenskim vježbama.


Stranica