Osposobljavanje postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Splita

U prostorijama Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite Split Ravnateljstva civilne zaštite tijekom studenog 2020. održava se osposobljavanje postrojbi civilne zaštite opće namjene Grada Splita.
U provedbi osposobljavanja sudjeluju djelatnici Regionalnog nastavnog centra civilne zaštite Split u teorijskom dijelu te instruktori iz nadležnih službi u okviru stručne nadležnosti. Kao nositelji provedbe pojedinih mjera civilne zaštite Hrvatski crveni križ provodi mjere prve pomoći oživljavanja i korištenja defibrilatora, Hrvatska vatrogasna zajednica provodi upoznavanje o postupcima te  opremom kod provođenja mjera spašavanja iz ruševina i državna intervencijska postrojba civilne zaštite Split provodi mjere zbrinjavanja odnosno izrada šatorskog naselja.
Polaznici su se upoznali s normativnim uređenjem sustava civilne zaštite i praktičnim zadaćama u provedbi mjera civilne zaštite. Pokazali su iznimnu zainteresiranost aktivno sudjelujući u praktičnom dijelu iznoseći svoja promišljanja i probleme s kojima su se susretali tijekom svog dosadašnjeg iskustva u toj ulozi i nudeći svoje prijedloge za unaprjeđenje sustava na toj razini.
Osposobljavanja se održavaju uz poštivanje svih epidemioloških mjera, zbog čega su pripadnici postrojbi Civilne zaštite opće namjene podijeljeni u više manjih grupa.
Pripadnici postrojbi ocijenili su edukaciju uspješnom te su većinom vrlo zadovoljni svim elementima edukacije. Također su istakli potrebu za dodatnim edukacijama i vježbama u organizaciji gradske službe civilne zaštite.