Postavljen kontejner ispred Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru

Foto: MUP

Ispred Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru, u utorak 13.listopada tijekom popodnevnih sati dopremljen je i postavljen stambeni kontejner u svrhu osiguranja adekvatnih uvjeta za rad medicinskog osoblja na trijažnom punktu. Organizaciju nabave, dopremanje i postavljanje  opreme izveli su službenici Ravnateljstva civilne zaštite - Službe civilne zaštite Zadar i pripadnici Državne interventne postrojbe civilne zaštite Split. Ova oprema će biti nadopuna trijažnom šatoru u krugu Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru kojeg je Ravnateljstvo civilne zaštite postavilo tijekom svibnja 2020.godine.

Nastavak je ovo dobre suradnje svih razina sustava civilne zaštite poštujući načela supsidijarnosti, solidarnosti i kontinuiteta djelovanja, odnosno pružanja pomoći od strane više razine u situacijama u kojima je to potrebno. Za napomenuti je da je Ravnateljstvo civilne zaštite tijekom rujna 2020. organiziralo dostavu tri stambena kontejnera ispred Opće bolnice Zadar kao i šator drive-in za uzimanje uzoraka iz vozila osoba koje se žele testirati na COVID-19.

Nesumnjivo je da će i ove aktivnosti pomoći medicinskom osoblju trijažnog punkta kao i svim našim žiteljima županije kako bi imali neometano pružanje zdravstvene zaštite na najvišoj mogućoj razini.