Najava nastavka akcije pošumljavanja opožarenih površina „Boranka“

U sklopu projekta "Boranka" danas je u Žrnovnici održana konferencija za medije na kojoj je najavljen nastavak akcije pošumljavanja opožarenih površina. Akcija počinje 17. listopada 2020. na području Žrnovnice, odakle je krenuo veliki požar 2017. godine nakon kojega je pokrenuta "Boranka"

O samom projektu i svojim aktivnostima nazočnima su se obratili poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske i glavni koordinator kampanje "Boranka" Dan Špicer, upravitelj Šumarije Split Ante Taraš, pročelnik HGSS stanice Split Darko Gavrić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Split Srđan Kušćević, tajnica Gradskog društva Crvenog križa Grada Splita Silvana Nikolić te glavni sponzori kampanje Sara Foršek iz Raiffeisen banke i Egle Wehle iz Radenska Adriatic.

Kao svojevrstan nastavak ove akcije, proteklog ljeta je 60 volontera zalijevalo sadnice u sklopu akcije „Budi moja voda“, što je po riječima Ante Taraša iz Šumarije Split jedan od ključnih elemenata za uspjeh ove akcije. Prvi dio ove akcije održat će se na lokacijama Žrnovnica i Sitno Donje kroz 6 dana u vikendu tijekom listopada i studenog, kojom prilikom će se ovo područje oplemeniti s 10000 komada sadnica.

S obzirom na nužnost poštivanja epidemioloških mjera i održavanja socijalne distance, grupe volontera koje će biti prijavljene za pojedini termin na akciju će dolaziti u razmaku od 20-30 minuta te će točan termin dolaska i odlaska svake pojedine grupe biti definiran unaprijed. Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a će kao i prethodnih godina u ovoj akciji sudjelovati s ljudstvom, logistikom, alatom, šatorima, klupama i stolovima za osvježenje sudionika ove akcije kojoj se neizmjerno radujemo.